هدف بزرگ در تربیت
.
مدتی پیش کتاب "کودک، خانواده، انسان"📚 را مطالعه می کردم، در بخشی از آن، نویسنده (هایم گینات) چنین آورده بود: "مدیر مدرسه بودم و در آغازین روزهای سال تحصیلی، اولیای دانش آموزان را به مدرسه دعوت کرده بودم، پس از کمی مقدمه چینی خطاب به آنان گفتم: "ممنون می شوم اگر بفرمایید برای چه #هدف مهمی امروز به مدرسه آمده اید؟" یکی گفت: "آمده ایم تا از شما بیاموزیم چگونه با فرزندان خود #ارتباط_بهتری داشته باشیم." دیگری گفت: "آمده ایم تا بیاموزیم که چه کارهایی باید انجام دهیم تا فرزندانمان #پیشرفت_تحصیلی خوبی داشته باشند." نویسنده ی کتاب ادامه می دهد پس از شنیدن نظراتی از این دست گفتم: "با بچه ها ارتباط بهتری داشته باشید و پیشرفت تحصیلی بیشتری داشته باشند که در نهایت چه اتفاقی رخ دهد؟!" یکی از آن ها گفت: "برای آنکه به جایگاهی مثل یک پزشک برسند❗️" ادامه دادم: "یعنی در این صورت فکر می کنید به هدفتان رسیده اید؟!" هایم گینات ادامه می دهد: "نه! نه! هدف شما باید خیلی بالاتر از این ها باشد، هدف شما باید این باشد که این بچه ها را انسان بار بیاورید! کسانی که با قدرت و شان یک #انسان زندگی کنند؛ آیا شما دوست دارید فرزندتان یک پزشک👩⚕ شود اما پزشکی که تنها به فکر جیب خودش است و درد و رنج انسان ها برایش اهمیتی ندارد؟😒"
نویسنده سپس این تمثیل را برایشان ذکر می کند:
سه نفر مشغول کار ساختمانی مشترکی بودند؛ از اولی پرسیدند چه می کنی؟
پاسخ داد: آجر 🧱روی هم می گذارم!
از دیگری پرسیدند تو چه می کنی؟
گفت: روزی 💸خود را به دست می آورم!
از نفر سوم پرسیدند تو چه کار می کنی و او پاسخ داد: "خانه🏡 می سازم!". بله ساختن خانه (یعنی هدف بزرگتر) را نباید فراموش کرد.
گاهی مشغول شدن یا غرق شدن در کار های روزانه مانند: آراستگی منزل، تهیه ی شام شب🌮، تکلیف بچه ها📝، دیدار خویشاوندان، محاسبه ی دخل و خرج خانه👨💻، برنامه ریزی برای یک سفر تفریحی و هزاران مورد دیگر، آنقدر ما را به خود مشغول می کند که یادمان می رود برای چه هدفی خلق شده ایم و چه رسالتی در زندگی داریم. حضرت علی علیه السلام می فرمایند: "رحم الله امْراً علمَ مِن اَیْن و فی اَیْن و الی اَیْن، خدا رحمت کند آن کس را که بداند از کجاست، در کجاست و به سوی کجاست."
فهم درست این مطلب کلید 🔑خوشبختی انسان است. یکی از دوستان این گونه به این مطلب می پرداختند که شما تصور کنید کتاب رمان یا داستان بلندی، به دستمان می رسد و از ما می خواهند بدون اینکه قسمت ابتدایی و انتهایی آن را ببینیم و مطالعه کنیم، تنها به مطالعه ی بخش میانی آن بپردازیم! آیا چنین مطالعه ای واقعا ما را در جریان داستان قرار می دهد و می تواند مانع سردرگمی ما شود؟ در چنین شرایطی تنها بر اساس تخیل خود می توانیم بگوییم احتمالا ابتدای داستان این گونه بوده و انتهای آن نیز این گونه خواهد شد؛ چنانکه دریافتیم زندگی انسان خاکی نیز بی شباهت به این موضوع نیست! برای دریافتن معنای زندگی و هدف آن، باید بدانیم که از کجا بوده ایم و به کجا خواهیم رفت.
🌱 @oliamorabian
.
⭐️
🌐وب سایت. www.dibahighschool.com
🪩 اینستاگرام دبیرستان دیبا
www.instagram.com/diba_highschool
📱09126340295
☎️02144769617
☎️02144726486